Copa Del Rey: Fin Vind I Finalen

Anonim

Først så det ut som om ingen vind ville seire: starten ble utsatt. Deretter pustet det imidlertid en mild bris fra sørvest over bukten i Palma, og det siste løpet ble startet. Bare for å bli kansellert igjen og til slutt en time senere. Vinnerne av Copdel Rey ble avgjort.

I den store IMS 500-klassen vant CaixGaliciden den ettertraktede Copdel Rey. For tredje gang på rad. Vincente Tirados spanske "Caixa" er for tiden en 58 fots racingyacht fra Grand Soleil-verftet. Som mange av de spanske "serieskipene" står den på den offisielle listen med forkortelsen "R". Der forkortelsen ikke betyr noe annet enn "Race". Verftets racere er de facto engangs. I hver av de to store klassene vant Grand Soleil "Race" -konstruksjonene sølvet.

I middelklassen IMS 600, den med tysk deltakelse, vant den sveitsiske "Near Miss" av Franck Noel. Den ble styrt av OL-gullvinner Thierry Pepponet (Frankrike). Markus Wieser fra Olching ligger allerede på ellevte plass. I år seilte han en Bavari42 Match, den yngste avkom fra cruiser / racerlinjen fra Giebelstadt-verftet. I fjor hadde han kjørt en Bavari38-kamp som regattaer måtte forlate. To andre bayere seilte i bakfeltet

I den lille IMS 670-klassen var det nye Dufour 34-er som tok førsteplassen. En annen spansk båt, Quum Communication, vant.